oujmandegar

هر آنچه باید درباره تور کیش بدانید

کیش یک جزیره توچال 91.5 کیلومتر مربعی در بندر لنگه ، استان هرمزگان در ساحل جنوبی ایران در خلیج فارس است. این جزیره به دلیل موقعیت منطقه آزاد تجاری خود ، به عنوان یک بهشت مصرف کننده ، دارای مراکز متعدد ، مراکز خرید ، جاذبه های توریستی و هتل های تفریحی است.

بر اساس اسناد دوره قاجار، نام جزیره "قیس" بوده است. در اسناد دوران پهلوی نام کیش را نوشته‌اند. مفهوم نام جزیره کیش از نظر معنا "تیردان" یا " ترکش " میباشد. برگزیده شدن این نام به این دلیل است که وقتی بر بلندیهای اطراف جزیره کیش می ایستادند مانند تیری است که در ترکش باشد.با توجه به مطالب موجود در کتاب تاریخی،بر می آید که جزیره کیش از دوران هخامنشیان و سپس اشکانیان و ساسانیان، تحت تسلط ایران بوده و با گسترش اسلام، این جزیره به‌ دست خلفای اموی افتاده‌است. از دوران حکومت آل‌بویه کیش مجدداً به حکومت ایرانی بازگشت و بعدها در زمان سلجوقیان و اتابکان فارس و سپس ملوک هرمز وآل‌مظفر و تیموریان، این وضع ادامه یافت.

در دورۀ سلجوقیان، کیش به بزرگ‌ترین مرکز تجاری خلیج فارس تبدیل شد. مورخان زیادی راجع به کیش اظهار نظر کرده‌اند. ابن خرداد، ابن بطوطه و یاقوت حموی یا به کیش سفر کرده و یا در باب آن سخنوری کرده‌اند. سعدی در آثار خود از جزیرۀ کیش و سفر به آن در این دوران یاد می‌کند.

تاریخچه کیش

تنها منبع قابل اعتنا در این زمینه نوشته‌های نیارخوس دریاسالار یونانی است که در سال ۳۲۵ قبل از میلاد به فرمان اسکندر مامور شد سفری اکتشافی را در سواحل دریای عمان و خلیج فارس انجام دهد.نوشته‌های نیارخوس دلالت بیان می‌کند که وی جزیره کیش یا اراکتا را در قرن چهارم پیش ازمیلاد مورد بازدید قرار داده است.

آشنایی با غذا های کیش

حتی اگر جزء افراد مشکل پسند هم باشید، غیر ممکن است به جزیره کیش سفر کنید و از طعم غذا‌های سنتی این منطقه لذت نبرید! یکی از غذا‌هایی که می‌تواند نمایانگر جلوه بسیار متفاوتی از خوراکی‌های سنتی این منطقه باشد، قلیه ماهی است. برای تهیه این غذای خوش رنگ و لعاب می‌بایست از مواد اولیه‌ای چون فیله ماهی نرم، پیاز، سیر، تمر هندی، ادویه محلی و سبزیجاتی چون گشنیز و شنبلیله استفاده شود. می‌توان گفت هر چه بافت فیله ماهی نرم‌تر باشد، غذای شما خوش خوراک‌تر خواهد بود.

از دیگر غذا‌های بومی معروف و مشهور این جزیره، می‌توان به محمر اشاره نمود. اگر شما نیز جزء آن دسته از افرادی هستید که به غذا‌های شیرین و چشیدن طعم‌های خاص حس مطلوبی دارید، می‌توانید به عنوان یکی از وعده‌ها طعم این خوراک را امتحان نمایید. لازم به ذکر است محمر با استفاده از مواد اولیه‌ای چون سبزیجات معطر، برنج شیرین، انواع ادویه و ماهی‌های جنوبی تهیه می شود. برای چشیدن طعم یک مرگوگ یا مرقوق اصل باید به یکی از رستوران‌های محلی شهر کیش مراجعه کنید. هنگام طبخ این غذای خوش طعم از موادی چون سبزیجات، گوشت، بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل سبز و سیب زمینی استفاده می‌شود. نکته‌ای سبب خاص بودن طعم این غذا می‌شود که اضافه نمودن خمیر‌هایی دایره‌ای شکل از آرد سنگک داخل این خوراک خواهد بود.

اگر شما جزء آن قشر از طرفداران غذا هستید که چشیدن طعم‌های بریان یا دودی باب میل شماست، پیشنهاد می‌کنیم حتماً در میان یکی از وعده‌های غذایی خود، برنج بریانی را بگنجانید. برای تهیه این خوراک خوش عطر و طعم می‌بایست با استفاده از عطر و طعم موادی چون گوشت بریان، کشمش، سیب زمینی، زرشک، عدس و... استفاده نمایید. طعم‌سازی این غذا می‌بایست توسط فردی بومی و آشنا به دستور پخت انجام شود؛ چرا که طعم‌سازی آن و پیروی از اصول آشپزی می‌تواند تأثیر بسزایی در طعم و عطر آن ایفا کند.

سوغات جزیره کیش

از آنجا که شنیدن واژه سوغاتی می‌تواند تأثیر بسزایی در شادابی روحیه افراد به وجود آورد، این امکان برای شما وجود دارد تا با گشت‌و‌گذار در مراکز خرید و بازارچه‌های جزیره کیش، بهترین کالای موجود را انتخاب و خریداری نمایید. یکی از سوغاتی‌هایی که به دست مردمان بومی و زحمتکش این جزیره خلق می‌شود، کوزه‌های سفالی است. این کوزه‌ها دارای رنگ‌های مختلف و اشکال گوناگون بوده که با استفاده از نوعی گل مرغوب به نام گل مارون ساخته می شود.

از دیگر سوغاتی‌هایی که می‌تواند خاطرات بی‌شماری را برای شما یادآور باشد، می‌توان به تزئینات ظروف و ساخت زیورآلات با استفاده از صدف‌های دریایی اشاره نمود؛ چرا که سواحل این منطقه صدف‌هایی بسیار زیبا و منحصربه‌فرد داشته و به شما این امکان را می‌دهد تا بخشی از این جزیره را برای همیشه همراه خود داشته باشید. لازم به ذکر است از دیگر صنایع دستی این جزیره همچون چادرشب، حصیربافی، شیریکی پیچ، گلابتون‌دوزی و... غافل نشوید.

برای اطلاع از تورهای آفری شماره خود را وارد نمایید
کد امنیتی
جهت مشاوره رایگان تلفنی کلیک کنید